lauantai 19. marraskuuta 2011

Porkkanakakku

Lauantaina iski pakottava tarve leipoa porkkanakakkua. Koska Sigridin porkkanakakku on niin hyvää, ajattelin tehdä omani kyseisen ohjeen mukaan. Ihan kaikkia vaadittuja aineksia (tuorejuusto ja pekaanipähkinät) ei ollut, joten sovelsin sitten oikein urakalla!

Lopputulos on herkullinen, vaikka porkkanat eivät olleet mehukkaimmasta päästä ja hieman kaakku jäi sitä mehukkuutta kaipaamaan, mutta hyvin on ääntä kohti mennyt. Ja hyvin näyttää säilyvän parvekkeella, kun on ulkopuolella pikkupakkastakin ja sisäpuolella siinä rajoilla. Kun tulee sitten joskus ensi vuoden puolella kunnon pakkaset, niin pääsee sulattamaan pakastimia. Mutta se onkin sitten jo ihan toinen juttu.


pohja:

3dl sokeria
2½dl oliiviöljyä (en laittaisi kuitenkaan extra virginia)
4 munaa
4dl vehnäjauhoja

1dl kookosjauhetta
½tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
5dl porkkanaraastetta
Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina rasvatulle ja jauhotetulle uunipannulle (esim. koko noin 23 cm*33cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 1 tunnin ajan. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
kuorrute:

100g voita pehmennettynä
250g mascarpone-tuorejuustoa
300g tomusokeria
2 ½ dl (125 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
1tl vaniljauutetta
Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät, kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon pähkinät. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.

Ei kommentteja: