lauantai 7. toukokuuta 2011

Appelsiini-banaanijuustokakku

Saksalaistyyppinen juustokakku, jossa ei ole juustoa, vaan rahkaa. Kakku valmistuu aika sukkelaan, kun tein siihen kekseistä pohjan ja täytteeseen tuli appelsiinin lisäksi pari pilkullista, liki ylikypsää banaania. Banaani valtasikin sitten appelsiinilta makua, vaikka ennen paistoa täyte maistui selvästi appelsiiniltakin. Hyvää silti, nami :)

pohja:
300g digestive- ja kaurakeksejä (minulla oli myös jouluisia inkiväärikeksejä)
125g voita sulatettuna

täyte:

3dl kermaa
1 appelsiini (1dl mehua)
2 pientä banaania
3rkl sokeria
2 kananmunaa
1pss vaniljavanukasjauhetta (4-5dl nestemäärää varten)
250g maitorahkaa

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele leivinpaperoidun Ø 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Pilko banaanit pieniksi paloiksi ja purista sekaan appelsiinimehu. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi täytemassaksi.
Kaada varovasti keksipohjan päälle ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Teitkö tämän itsellesi vai saiko joku ... vaikka naapuri nauttia tästä herkusta?

Heli kirjoitti...

Ihan yksin söin, not! Tämän pleipoin meille vain. Hyvä kuitenkin, kun Pete on saanut siitä palasen? :)