sunnuntai 1. elokuuta 2010

Kantarelli-sipulipiirakka (vähälaktoosinen)


Elokuun ensimmäisen rippijuhliin valmistin kasvisvaihtoehtona kantarelleista ja eri sipuleista piirakan. Pohja oli tuttu ja turvallinen, sama kuin tässä kinkku-aurajuustopiirakassa, joka muuten oli tarjolla sitten lihavaihtoehtona.

Mietin kuumeisesti, minkä kasvisvaihtoehdon kehittelisin ja kun perheen äiti mainitsi, että he pitävät sienistäkin, niin näin kantarelliaikaan teinkin sitten sipulisen sienipiirakan tarjolle.
täyte:

1l tuoreita kantarelleja
reilu nokare laktoositonta voita
½ purjo
1-2 kesä(puna)sipuli varsineen
valkopippuria
suolaa
½pkt koskenlaskija-juustoa (perinteinen)
1prk (2dl) vähälaktoosista ruokakermaa
1 kananmuna

Tee ensin voi-murotaikinapohja ja painele se piirasvuoan pohjalle.

Puhdista sienistä sudilla mahdolliset roskat ja lohko isommat sienet käsin pienimmiksi paloiksi. Kuullota ensin kuivalla pannulla niin, että sienistä irtoaa ja haihtuu nesteet. Lisää sitten voinokare ja pilkotut sipulit joukkoon. Kuullota ja mausta.

Lisää sieni-sipulipaistokseen ruokakerma ja sulatejuusto nokareina. Hauduta, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä ja sekoita sitten vielä kananmuna joukkoon. Levitä täyte piirakkapohjalle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.


3 kommenttia:

Helna The Commentaattori kirjoitti...

Tämäkin vie varmaan kielen mennessään - toivottavasti ei kuitenkaan SINNE asti.

Heli kirjoitti...

:) Voit saada palasen huomenna, kun tuut hakkeen sen voipleipäkaakun ;) niin et sitte matkalla rouhi sitä kaakkua kitusiin ;)

Heli kirjoitti...

HUOM! Perinteisen Koskenlaskijan ohella voit käyttää myös Voimakasta, joka sopii tähän myös erittäin hyvin. Ystäväni Tiina kokeili ja sain maistijaisiksi palasen, joka vei kielen mennessään :) Sipuleistakin kaikki käy, valkosipulia laittaisin maltilla, ihan pikkuisen kynnen.