lauantai 7. elokuuta 2010

Mantelinen marjatorttu




Uusi, jännä vaihtoehto marjatorttu pohjaan löytyi ruotsalaisesta Hembakat 1/2010-lehdestä. Ruotsalaiset taitavat todella pitää mantelisista leivonnaisista, koska niitähän naapurimaasta löytyy ja tuossa lehdessäkin on muutama vinkki :)

Pohja on lisäksi todella helppo tehdä. Mantelimassa raastetaan ja sekoitetaan joukkoon muutama kananmuna sekä hieman vehnäjauhoa. Gluteenittoman torttupohjan saa vaihtamalla vehnäjauhon luonnollisesti gluteenittomiin jauhoihin.

Päälle tein ohjeesta poiketen omin neuvoin vaniljaista kreemiä ja kauden marjoja, aivan ihanaa! Ja seuraavana päivänä vielä parempaa ;)





pohja:

300g mantelimassaa
3 kananmunaa
½dl vehnäjauhoa

täyte:

1pss vaniljakastikeainesta
3dl vispikermaa
(hieman maitoa ohennukseen)

½l mansikoita
½l mustikoita
½l vadelmia

Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon kananmunat ja vehnäjauho. Levitä massa leivinpaperoidun, voidellun ja korppujauhotetun Ø24cm irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Tee vaniljakreemistä notkeaa, tarvittaessa maitotilkan avulla. Nosta/kumoa jäähtynyt torttupohja tarjoiluvadille. Levitä päälle vaniljainen kreemi ja tortun kruunuksi mehevät kauden marjat.

P.S. Itseasiassa heinäkuun Yhteishyvän resepteissä oli hyvin samantapainen resepti, huomasin justiinsa. Varmaan hyvää tuokin :)

3 kommenttia:

Ella kirjoitti...

Ompas taas herkullisen näköinen torttu. Tuotahan pitää joskus kokeilla,mutta mitä voisin laittaa mantelimassan sijaan kun en satu pitämään mantelimassasta. Vaikka muuten olenkin kaikkiruokainen myös kahvileivän suhteen. Mustikat ovat nyt täällä parhaimmillaan niin jotakin voisi "rätätä" (murresana ainakin Ranualla).

Heli kirjoitti...

Hmmm.. Itseasiassa, kun kakku tekkeytyi seuraavaan päivään, niin se mantelin maku hävisi siitä ja kakku maistui vain mehevältä :) Brita-kakkupohja puolitettuna kävis tähän varmaan hyvin. Elikäs teet sen pohjan ilman marenkia mielellään irtopohjavuokaan. Olipa hyvä idea, kun ite keksin, voisi jopa kokkeilla ;)

Miäs kirjoitti...

Olipa ihan parasta torttua noilla marjoilla varsinkin! Tee pian lisää!