lauantai 5. syyskuuta 2009

Kaalikääryleet


Alkusyksyn lomasella kotikotona! :D
Värikästä syyskuun alkua kaikille blogini lukijoille!

Kaalikääryle-urakka takana ja maittavat kääryleet valmiina. Tein ne savoijinkaalista, josta tulee tosi hyvät kääryleet ja joka on raaka-aineena tavallista kaalta helpompaa käsitellä.

Usein kauppiaat tykkäävät halkaista kaalit, jolloin niistä ei pysty mitään kunnon kääryleitä tekemään. Nyt onnistuimme löytämään hienot kokonaiset kaalit :)





savoijinkaali
vettä
suolaa

2pkt nauta-sikajauhelihaa
1-2 sipulia
2dl puuroriisiä
4dl vettä
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
2 kananmunaa
maustepippuria
(suolaa)

voita
tummaa siirappia


Keitä ensin täytteeseen tuleva riisi. Kypsennä riisiä niin, että neste haihtuu, mutta riisi jää kosteaksi.

Poista kaalista kova kanta ja laita sitten kaali alassuin poreilevaan veteen. Anna kaalinlehtien pehmetä hieman ja nosta sitten jäähtymään.

Tee täyte. Silppua sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki täyteainekset sitten sekaisin.

Ota kaalinlehti ja viillä lehtiruoti ohuksi, jotta kääryleen kääriminen onnistuu hyvin. Laita lehden alareunaan reilu lusikallinen täytettä ja kääri kääryleeksi.

Asettele kääryleet uunipannulle tai pellille sitä mukaan, kun saat niitä käärittyä. Laita kääryleille sinne tänne pieniä voinokareita ja valuta päälle reilusti siirappia.

Paista aluksi 225 asteisessa uunissa, kunnes kääryleet ovat ottaneet väriä. Käännä kääryleet ja valuta lisää siirappia reilusti kääryleille. Anna toisen puolenkin ruskistua ja alenna lämpöä sitten 175 asteeseen. Paiston aikana voit tarvittaessa lisätä kaalin haudutuslientä nesteeksi. Valele kääryleitä ainakin kerran.

Anna hautua ainakin puoli tuntia, mutta mitä pidempään, sen herkullisempia kääryleistä tulee. Meillä tykätään, että kääryleissä saa olla tumma pinta! Tämä on tietty makuasia.


4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tämä oli kyllä tosi herkullista! Koska näitä saa lisää?

heli kirjoitti...

Jospa mä vaikka ensi viikolla joku ilta kääräisen parit kääryleet ;)

Miäs kirjoitti...

Nyt mulla on koko maailma todistajana. :P

heli kirjoitti...

*jelp*