tiistai 8. syyskuuta 2009

Poronkäristys


Äiti hemmotteli meitä syyslomasella tekemällä herkullista poronkäristystä. Harmitteli vaan, kun uuden sadon potuista ei vielä saanut pottumuusia aikaiseksi, mutta kyllä meinasi kieli mennä käristyksen ja muiden maukkaiden lisukkeiden kera mennessään :)



1pkt porsaan kastikelihaa
1½kg poron käristyslihaa
maustepippuria
2-3 laakerinlehteä
suolaa
vettä


Leikkaa kastikeliha pieniksi suikaleiksi ja paista pannulla niin, että rasva irtoaa. Laita sitten jäinen käristysliha pannulle ja anna kypsyä. Lisää mausteet ja vettä niin, että sitä on liki lihan tasolla. Laita hautumaan uuniin tai kannellisessa pannussa liedellä ainakin kolmisen tuntia miedolla lämmöllä.

Tarjoile pottumuusin ja puolukkasurvoksen tai tuppipottujen ja mustaviinimarjahyytelön kera!

4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

... näkevätkö silmäni oikein - siinähän on sallattia lautasella. Onko nyt jo joulu :)

heli kirjoitti...

Kylläpä ihan oikein mulukoilit! Äiti jo viikolla ilmotti, että oli ostanut uuden sadon juureksia ja että sallattia olisi tiedossa :) Oli kyllä hyvvää! :D

Miäs kirjoitti...

Mä en edelleenkään rosollia käytä, mutta käristys oli herkkua!

heli kirjoitti...

No, se tiedetään, mutta uskooko sitä kukaan ;)