perjantai 18. syyskuuta 2009

Sigridin porkkanakakku


Syksy on niin sopivaa porkkanakakku-aikaa, kun voi uuden sadon porkkanoista tehdä tuota herkkua. Bongasin
Emerald City-blogista tämän herkullisen porkkanakakun reseptin jo aikaa sitten ja nyt sitä tein oikein kolminkertaisen annoksen, kun töihin tein iltapäiväkahvitarjottavaa :)

Ihan pikkuriikkisen muokkasin ohjetta, kun mielestäni tuota sokeria ei niiiiin kamalasti tarvinnut laittaa :) Ja kun kiire aamulla oli, niin vaniljauute sitten unohtui... Onneksi kukaan ei käynyt valittamaan ;) Ja yllätys yllätys, kuorrute sai kovasti kehuja ja mielellään sitä olisi kauhottu suoraan parempiin suihin ;)

Nyt, kun jään pidemmälle sairaslomalle leikkauksen takia, sain kovasti ihanaa kannustusta ja tsemppejä sateli! Kiitos ihanille työkavereille. Erityismainintana tytöille suurkiitokset vinkeistä pinkeistä unisuojista ja tohveleista, ootte mahtavia isolla ämmällä! :D t. rinsessa



Pohja:

3dl sokeria
2½dl auringonkukkaöljyä
4 munaa
5dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
5dl porkkanaraastetta

Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina rasvatulle ja jauhotetulle uunipannulle (koko noin 23 cm*33cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 1 tunnin ajan. Jäähdyta ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

110g voita pehmennettynä
200g tuorejuustoa
300g tomusokeria
2 ½ dl (125 g) pekaanipähkinöitä rouhittuna
vanilja-aromia

Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät, kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon pähkinät. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.

8 kommenttia:

jack bauer kirjoitti...

Oikein hyvältä näyttää:)

heli kirjoitti...

Ja se maku...mmmmm :)

Kiva, kun piipahdit!

Anonyymi kirjoitti...

Terve! ja arvaa mitä meillä saadaan tänään kahvin kanssa hmmm....no porkkanakakkua tietenkin. Yksi kakku mun lemppareista :)

Tsemppiä!

Askuli

heli kirjoitti...

Heippalallaa Askuliini :)

Oletpa ollut reipas ja leiponut porkkanakaakun, slurpis! Hyvä, että eilen jäi jotain kotiinviemiseksi, kun onhan tuo älyhyvää ;)

Kati kirjoitti...

porkkanakakun ohjeita on kai yhtä monta kun tekijöitäkin. mulla on kaksi ohjetta jotka on sairaan hyviä ja pitääkin joku päivä tehdä. :P
Mun mielestä se on kolmen päivän vanhana parhaimmillaan!:P
*pyyhkii kuolaa*

heli kirjoitti...

No todellakin näin varmasti onkin :) Tässä kakussa onkin erikoisen maistuvaa tuo kuorrute ;) Mehevämpi kakku tulee mielestäni kuitenkin toisella myös tuolta resepteistä löytyvällä ohjeella. Mun makuun kakku saisi olla hieman kosteampi :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä porkkanakakku oli tosi hyvää. Kaikkea oli sopivasti ja oikeassa suhteessa. Kuorrute kruunasi makunautinnon. (Kuorrutetta voisi joskus tarjoilla sellaisenaan, vaikka dippattavien kauralastujen kanssa). Tästä porkkanakakusta pitää tulla syksyinen perinne! Vaatii Eisku

heli kirjoitti...

Eiskuliini <3 Tosi kaloripitoinen idea tuo dippaus ;) Juu, perinne tästä täytyy tehdä, sä leivot ens vuonna :p