maanantai 31. elokuuta 2009

Cornbread topped chilli con carne


Kun näin Nigella Lawsonin tekevän
tätä herkkua joskus vuosia sitten ohjelmassaan, päätin tehdä sitä jonain päivänä. No nyt se päivä on tullut!

Nigellan chili on hirmu iso, joten puolitin ohjeen ja kaiken kukkuraksi unohdin ostaa paprikaa eikä meiltä löydy myöskään kardemummaa kokonaisena... No tomaattimurskan sijaan käytin säilöttyjä tomaatteja, joten menköön ne nyt sitten paprikasta :) Hämmästyin ja luulin, että Nigella on unohtanut reseptistään jotain, sillä chiliin ei laitettu yhtään suolaa. Siihen tuli hieman kepsuttia! ja kun chillailu-padasta on kyse, pitkä kypsennysaika sai mausteiden aromit hehkumaan eikä suolaa tarvittukaan. Mahtavaa :) Meistä molemmista ruoka oli oikein maittavaa ja maut olivat kohdallaan. Mutta tuhtia purtavaa, etten sanoisi...

Kaikkein mielenkiintoisin osa ja se varsinainen kokeilu oli tuo maissikuori, joka tehtiin valmiin chilin päälle ja kypsennettiin cheddar-raasteen alla uunissa. Mmmm.. erikoista, uutta ja herkullista!

Otin myös mallia Nigellan kokkauksesta noin yleensä, kun läikytin tomaattien lientä päälleni, jippii ;D Tulipahan sekin kokeiltua, muuten selvisin enemittä sotkuitta!




chili:

2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2rkl öljyä
1tl chilirouhetta
1tl jauhettua korianteria
1tl juustokuminaa
½tl jauhettua kardemummaa
(1 punainen paprika)
750g paistijauhelihaa
2tlk tomaattimurskaa
4rkl tomaattiketsuppia
4rkl tomaattipyreetä
1rkl kaakaojauhetta
1¼dl vettä
1tlk kidney-papuja

maissikuori:

¾tl suolaa
325g maissijauhoa
2rkl vehnäjauhoa
3tl leivinjauhetta
1tl jauhettua kanelia
3¾dl piimää
2 kananmunaa
1tl hunajaa
2rkl öljyä

päälle:

75g raastettua cheddaria (mieto)


Aloita kuullottamalla sipuleita öljyssä. Lisää mausteet(, pilkottu paprika) ja sitten jauheliha. Sekoita hyvin ja kypsennä, jonka jälkeen alenna hellan lämpötilaa keskilämmölle. Lisää loput ainekset ja anna padan hautua miedolla lämmöllä 1½ tuntia!

Kun chili on liki valmista, valmista maissikuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Tee samoin nestemäisille aineksille. Sekoita taikinaksi.

Kaada chili isoon laakeaan vuokaan tai loppukypsennä chilipadassa, mikäli se on uuninkestävä. Levitä maissikuoritaikina chilin päälle. Ripottele päällimmäiseksi cheddar-raaste ja paista 225 uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa vihreän salaatin tai kuten Nigella ehdottaa, guacamolen, ranskankerman ja cheddar-raasteen kera :D

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nam, olipas hyvää!

heli kirjoitti...

Hyvä, kun maistuu :)