Sunnuntailounaaksi paistoin mustapippurilla maustettuja possun ulkofileepihvejä ja tuttavalta saatua kesäkurpitsaa, äidin kasvihuoneesta tomaatteja ja basilikaa. Näiden lisäksi pyöräytin tyrnäväläisistä potuista pottuvoin!
Nämä olivat Arielle-perunoita. Arielle on varhais- ja kesäperunalajike, joka kuitenkin soveltuu myös tällaiseen perunaruokaan. En tiedä soveltuuko perunamuusiin vai muuttuuko liisteriksi. Pottuvoina ei ainakaan mennyt liisteriksi, vaan hyvin "leikkaantui" muiden ruokien lisukkeeksi.
Pottuvoihin tulee siis perunaa, suolaa ja voita. Laitoin myös purkillisen kermaa, että olisi vielä parempaa :) Pottuvoin ei tarvitse tai itseasiassa ei pidä olla ihan sileää, joten riittää, kun survimella tai pulikalla muussaa. Pottuvoi on kiinteämpää kuin perunamuusi. Ah, mitä herkkua.
Nyt nostetaan pottuja, joten niitä vaan keittelemään ja paistamaan :)
2kg perunaa
vettä+suolaa keittämiseen
200g voita
1prk (2dl) kermaa
suolaa
Kuori ja lohko perunat isoiksi lohkoiksi. Keitä suolavedessä kypsäksi. Kaada sitten vesi pois ja laita kattila vielä kuumalle liedelle, jotta kaikki keitinvesi haihtuu pois. Nosta pois liedeltä.
Painele perunat perunasurvimella, lisää puolet voista ja kerma. Sekoita ja lisää suola. Älä muussaa ja sekoittele liikaa. Lisää loppu voi ja laita kansi päälle, kunnes tarjoilet pottuvoin.
Ennen tarjoilua, sekoita sulanut voi varovasti perunan sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti