keskiviikko 13. elokuuta 2014

Chorizopizzaset

Iltapäiväkahvit marjanpoimijoille oli paikallaan, joten leipaisin kahvin kanssa pikkusuolaisia pizzasia.

Itsekin on tullut istuttua pensaassa niin, että mies lähti viemään kesken loman melkein 24 litraa viinimarjoja omaan pakastimeen. Eilen saimme yllätykseksi vielä viisi kiloa valmiiksi poimittuja ja puhdistettuja mustikanmollukoita. Nekin purkitin ja laitoin matkaan mukaan.

Eilinen meni marjoja puhdistaessa ja pussittaessa, joten pensaaseen en tänään mennyt. Lomailupäivä kisujen kanssa. Ja pientä leivontaa, kun ilmakin ihanan aurinkoinen, muttei kuuma.

Pizzaset olivat maukkaita, eritoten pohja oli ihanan rapsakka, mutta silti ihanan pehmeä.


pohjaset:
 
noin 2dl lämmintä vettä
noin 10g tuorehiivaa
1tl hienoa merisuolaa
ripaus sokeria
noin 5dl vehnäjauhoja
5rkl oliiviöljyä
 
päällys:
 
valmista espanjalaista tomaatti-sipulikastiketta
chorizo-makkaraa
suippopaprikaa
juustoa (meillä oli goudaa)
mustapippuria myllystä
 
Tee pizzapohjasten taikina hyvin vaivaten. Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo pikkupizzasten pohjiksi.
 
Kuumenna kiertoilmauuni 200 asteeseen (tavallinen 250 asteeseen). Painele pizzasten pohjat ohuiksi ja levitä ensin kastiketta, sitten juusto ja lopuksi suikaloitu paprika sekä muutama siivu chorizoa jokaiselle pohjalle.
 
Paista noin 10-12 minuuttia ja mausta mustapippurilla.



Ei kommentteja: