tiistai 19. elokuuta 2014

Gluteeniton kinkkupiirakka

Huomeniltana on tulossa vieraita käymään ja halusin tehdä valmiiksi jotain gluteenitonta tarjottavaa. Etsiskelin aluksi sopivaa reseptiä gluteenittomalle omenapiiraalle, mutta löysinkin suolaisen piirakan ohjeen, jonka sitten toteutin kuitenkin ensiksi.

Minulla oli Gluteenitonta leivontaa-blogista paljon kehuja saaneen kinkkupiirakan ohje. Kaikki ohjeessa mainitut taikinan ainekset minulla oli käsillä, mutta sitten tein kuitenkin pohjan eri lailla. En lukenut ohjetta tismalleen tarkkaan ja nypin jauhot, voin, suolan sekä juustoraasteen samanaikaisesti. Lisäsin kuitenkin vielä vettä. Taikina oli notkeaa eikä ollenkaan kiinteää, kuten vehnäjauhoilla leivottaessa.  Huomasin juuri, että minulla oli Semperin gluteenitonta jauhoseosta eikä hienoa jauhoseosta. Siitä varmaan johtuu? Taikinani oli helppo levittää vuokaan. Saapa nähdä, saadaanko siitä palasia :)

Uumoilin jo päivällä, että äidillä olisi pakastimessa persiljaa, sillä keitin meille ruoaksi "sipulikeittoa" eli jauhelihasoppaa, mutta kuinkas ollakaan, en löytänyt. Laitoin sitten hieman kuivattua timjamia. Lisäksi käytin koko pussillisen (200g) juustoraastetta piirakkaan. On ainakin juustoinen :)

Ja seuraavaksi metsästämään omenapiiraalle passelia gluteenitonta pohjaa...

Tämä piirakka on todella hyvää! Ei ole turhaan kehuttu.

pohja:
 
100g voita
2dl Semperin hienoa jauhoseosta (minulla oli gluteenitonta jauhoseosta)
ripaus suolaa
½dljuustoraastetta (laitoin lähemmäs desin)
2rkl vettä
 
täyte:
 
100g ylikypsää palvikinkkua kuutioituna
1 suippopaprika kuutioituna
mustapippuria
(ripaus suolaa)
½tl timjamia
150g juustoraastetta
2dl kermaa
3 kananmunaa
 
Nypi voi, jauhot ja suola. Lisää sitten juustoraaste ja vesi. Sekoita taikinaksi ja painele halkaisijaltaan 26-28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Sekoita täytteen aineet sekaisin ja kaada pohjalle. Levitä tasaisesti. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei tummu liikaa.  Piirakka ehtii kyllä kypsyä puolessa tunnissa.
 


Ei kommentteja: