perjantai 27. huhtikuuta 2012

Paella

Paella on ollut ruokatehtävälistalla jo pitkään. Tarvikkeetkin ruokaan on ollut varattuina useampaan kertaan, mutta niistä onkin sitten valmistunut jotain muuta.

Mies ei tykkää simpukoista eikä kumpikaan mustekalasta, joten paellaan tuli broileria, chorizoa ja jättikatkoja. Tykkään nykyään broilerin paistileikkeistä. Ne on mitä ilmeisimmin luuttomia ja nahattomia reisipaloja. Oikein maukkaita, kannattaa kokeilla. Aitoa epsanjalaista chorizoa löytyi lähikaupasta, jippii.

Koska kokeilin tällaista perinneruokaa ensimmäistä kertaa, en uskaltanut oikein alkaa hirveästi sooloilemaan. Seuraavalla kerralla laitan mausteita reilummin. Hieman harmitti, ettei sahrami oikein maistunut eikä kaunis värikään tullut kunnolla esiin. Hyvää ja kokeilemisen arvoista silti, aivan varmasti!

Jensenin kiusauksen ohjetta mukaellen.


3rkl oliiviöljyä
1rs (noin 500-600g) maustamattomia broilerin paistileikkeitä
1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
100g chorizoa
1 punainen paprika
2 tomaattia
3dl täysjyväriisiä
mustapippuria myllystä
½-1tl savupaprikajauhetta
hyppysellinen sahramia
2dl valkoviiniä
4-5dl kanalientä (vettä+kanaliemikuutio)
10 jättikatkaravunpyrstöä
1dl pakasteherneitä
(suolaa)
persiljaa/ruohosipulia
sitruunaa

Kuumenna öljy ja kypsennä paloitellut paistileikkeet osissa. Lisää pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko chorizo, paprika ja tomaatit. Lisää kasariin ja paistele hetki. Seuraavaksi riisi ja mausteet, joita kuullotellaan taas hetki, kunnes riisi on hieman kuullottunut.
Kaada joukkoon ensin viini ja sitten kanaliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes riisi alkaa olla kypsää. Sekoita paellaan pakasteherneet ja asettele jättikatkat koko komeuden päälle. Kansi kiinni, kunnes katkat ovat sulaneet.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle persiljaa tai ruohosipulia ja pirskauta hieman sitruunamehua.

Ei kommentteja: