keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Minttu-suklaakakku

Äiti teki pääsiäiseksi herkullisen minttusuklaisen kahvikakun. Olen monesti ajatellut itsekin sellaisen tehdä ja nyt tein. Tästä tuli kuitenkin hieman erilainen. Kakussa on Minttu-viinasta tehty kostutus ja taikinassa kaakaojauheen lisäksi suklaata.

Kakussa on sopiva mintun maku ja kostutus pitää kakun pitkään mehevänä. Minttu-viinaa kaapissa on sen vuoksi, kun kerran pyysin kaveria tuomaan minulle laivalta minttulikööriä, mutta ilmeisesti silloin Tallinnan laivalla ei ollut kuin viinaksia ;) Creme de menthe sopisi tähän varmasti myös tosi hyvin.

Kakkuohjeen mukailin Savon Sanomien minttu-suklaakakusta.


200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
1½dl ranskankermaa
1dl Marianne Crushia
1dl tummaa suklaata rouhittuna
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta

kostutusliemi:
½dl Minttua
1dl vettä
1dl sokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita taikinamassaan ranskankerma, Marianne Crush ja rouhittu suklaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita hyvin. Nostele taikina voideltuun kakkuvuokaan (n. 2l) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50-55 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Kiehauta kostutusliemi niin, että sokeri on sulanut nesteeseen. Kostuta kakku pullasudin avulla. Anna maustua seuraavaan päivään. Ripottele päälle halutessasi tomusokeria.

Ei kommentteja: