lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kahden sipulin ja juuston piirakka

Vanhempani tulivat vapunviettoon meille ja tein tuloillaksi suolaisen piirakan kahvin kanssa tarjottavaksi. Siitä tuli yllättäen kahden sipulin ja juuston piiras. Pohjan tein täysjyvävehnäjauhoista.

Maku on pehmeän täyteläinen, sillä sulatin sipulipaistoksen joukkoon voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa. Pikanttia makua antoi Aura-juusto. Sipuleina minulla oli puna- ja keltasipulia.


pohja:
100g voita
3dl täysjyvävehnäjauhoa
vajaa 1dl kylmää vettä
täyte:
2rkl voita
2-3 punasipulia koosta riippuen
2-3 keltasipulia samasta syystä
(vettä)
suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus timjamia
50g voimakasta koskenlaskijaa
päälle:
muutama nokare (50g) aura-juustoa
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja tee taikinaksi. Painele esim. irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle ja reunoille.
Kuori ja viipaloi sipulit. Sulata voi pannulla ja lisää sipulit. Hauduta läpikuultaviksi.Voit lisätä hieman vettä ja ripauksen suolaa. Mausta ja sulata juusto sipulipaistoksen sekaan.
Kaada täyte hieman jäähtyneenä taikinapohjalle. Käännä piirakan reunat hieman täytteen päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua tai tarjoa seuraavana päivänä. Jos tarjoat piirakkaa seuraavana päivänä, käytä sitä hetki mikrossa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: