torstai 26. tammikuuta 2012

Mehevä kurpitsa-possuvuoka

Ostin jo joskus joulun aikoihin valmiiksi rosamundaa tätä vuokaruokaa varten. Monet kerrat tässä välin on jauheliha käytetty johonkin muuhun. Viime viikonloppuna sitten keksinkin tehdä erilaisen perunamuusikuorrutteisen vuokaruoan. Johan olikin aika viimein tehdä suunniteltu ruoka, potuissa oli nimittäin pienet idut...

Iloiseksi yllätyksekseni lähi-supermercadossa oli talvikurpitsaa. :) Sitä ei edes isommassa marketissa ole ollut. Meidän lähikauppa onkin kyllä hyvin varusteltu!

Alunperin oli tarkoitus tehdä vuoka oikeasti vuokaan, mutta sitten keksinkin, että haudutan kurpitsa-possuhöystön valurautapadassani ja kuorrutan pottumuusilla samassa padassa. Laakeampi astia on ehkä kuitenkin parempi, silloin pottumuusikerros ei ole niin paksu. Mutta tiskiä tuli vähemmän ;)

Oli aivan mahottoman hyvvää! Eikä tähän sitten tuntia enempää mennytkään aikaa, vaikka miästä pelottelinkin.

Ja tässäpä vielä vinkki torpparinvuoasta. Se on perinteisen paimenenpiirakan (lue: vuoan) veli :)


300g savukylkeä
2 sipulia
1rkl voita
300g talvikurpitsaa
400g possun sisäfilettä (maustamaton)
½tl timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa
1dl vettä
4-5 rosamundaa
3dl kermamaitoa
1dl mozzarellaraastetta
1 kananmuna
suolaa
Poista savukylkipalasta kamara. Leikkaa siivuiksi ja sitten vielä suikaleiksi. Suikaloi sipulit ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Leikkaa sisäfile kuutioiksi.
Kuumenna kasari tai pata ja laita ensin savukylkisuikaleet paahtumaan. Lisää sipulisuikaleet ja kurpitsakuutiot. Kääntele ja lisää voinokare. Mausta timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää sitten kuutioitu liha ja kypsennä käännellen jonkin aikaa. Lisää vielä tilkka vettä ja anna hautua kannen alla hiljalleen poreillen sillä aikaa, kun kuorit ja keität perunat.




 Kun perunat ovat kypsiä, ota pata pois liedeltä. Tee perunamuusi ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä kananmuna. Tarkista maku. Nostele perunamuusiseos höystön päälle. Levitä tasaikseksi.
Paista uunissa ruokaan kaunis pinta 225 asteessa noin 30 minuuttia. Voit vielä hetkeksi laittaa grillivastuksen päälle.
Varo polttamasta suutasi ;)

Ei kommentteja: