torstai 19. tammikuuta 2012

Valkosuklaa-tyrnijuustokakku

Pienen pojan syntymän kunniaksi tein ystäväni pyynnöstä kakun mukana vietäväksi. Oli puhetta kakusta ja sen piti olla munaton, joten päädyimme tällaiseen hyytelökakkuun.

Siniset nallukat ja kukkaset ovat sokerimassaa. Kakun sisälle laitoin tyrnihilloa, joten se antoi syödessä tyrnin maun valkosuklaisen täytteen seuraksi.


170g digestive-keksejä
75g voita
2prk vispikermaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
½dl tomusokeria
1 levy (130g) valkosuklaata
4 liivatelehteä
tilkka sitruunamehua
½prk tyrnihilloa
Sulata voi ja hienonna keksit. Sekoita hieman jäähtynyt voi keksimurun sekaan. Painele tiukasti leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmemään. Katkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto hyvin sekaan. Mausta tomusokerilla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja liivatelehdet sitruunamehutilkassa. Sekoita valkosuklaa täytemassaan ja lopuksi liivateneste.
Levitä tyrnihilloa keksipohjan keskelle. Täytä vuoka reunoilta ja lopuksi nostele täytettä hillon päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä 4-6 tuntia viileässä.
Irrota varovasti vuoan reunus tai jos käytät reunakalvoa, irrota kalvo kakusta. Nosta tarjoiluvadille ja koristele.

 

Ei kommentteja: