sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Uuet potut uuella tavalla ja paistettua kuhaa

Ainakin minulle uudella tavalla, vaikka entinen työkaverini on valmistanut kuulemma näitä pottuja vuosikymmeniä. Kotikotona äiti laittaa kesän ensimmäiset uudet potut joko sipuli-voikastikkeella tai sipuli-kermakastikkeella. Kokeilin huvikseni tuohon sipuli-voikastikkeeseen lisäksi tilliä ja toimi oikein hyvin kalan kanssa.

Kylläpä meillä suu napsasi, kun pistelimme pottuja, kesäsalaattia ja paistettua kuhaa heinäkuisena sunnuntaina. Nam nam, ihan hirviän hyvvää :)



1kg uusia perunoita
vettä+suolaa keittämiseen
voita omantunnon mukaan
ripaus suolaa
1-2 kesäsipulia varsineen
1 ruukku tai ½ nippua tuoretta tilliä
Raaputa perunoista kuoret ja keitä suolavedessä kypsiksi. Jätä keitinvedestä kattilaan sen verran, että sitä on perunoita noin puoleen väliin saakka. Lisää joukkoon voita makusi mukaan, ripaus suolaa ja silputtu sipuli. Kiehauta ja lisää lopuksi silputtu tilli.

Ei kommentteja: