keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Broileri-sinihomejuustolätyt

Ensiksi tarkoituksena oli tarjota Kokkolasta tulleelle kesävieraalle lämpimiä voileipiä, kun itsellä oli työpäivä ja vieraallakin junamatka takana. Päädyin kuitenkin paistelemaan lättyjä, joihin sen jälkeen valmistin ruokaisan täytteen. Saimme kuitenkin saman vuorokauden puolella syötyä jopa :) Ja kannattihan näitä odottaa, sen verran hyviä tulikin!

Tein litran sokerittoman lättytaikinan, josta tulee 12 isoa lättyä. Puolet syötiin täytteellä ja toiset myöhemmin mansikkahillon kanssa.



lättytaikina:
1l täysmaitoa
4 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl ruissihtijauhoja
ripaus suolaa
noin ½dl juoksevaa oivariinia
juoksevaa oivariinia paistamiseen
broileritäyte:
2 siivua pekonia
1rs (400-500g) maustamatonta broilerinfilettä
½ keskikokoista purjoa
2 kesäsipulia varsineen
200g ruskeita herkkusieniä
1prk ranskankermaa
1rkl aura pehmeä levittyvää
mustapippuria
suolaa
½pkt Castello creamy blue-sinihomejuustoa
1dl juustoraastetta (esim. mozzarella)
Tee lättytaikina ja anna sen turvota hetki. Paista lätyt kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarkkaile siis lieden lämpötilaa.
Valmista täyte paahtamalla kuutioidut broilerit wokkipannussa. Lisää joukkoon purjo, kesäsipulit ja herkkusienet pilkottuna. Hauduta, kunnes sienistä lähtevä neste on miltein haihtunut. Lisää ranskankerma ja juusto. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Anna täytteen jäähtyä hetki.
Levitä täytettä lätylle. Laita päälle vielä nokare sinihomejuustoa ja kääri rullalle. Nosta uunivuokaan. Kuorruta juustoraasteella ja paista uunissa 225 asteessa, kunnes juusto saa kauniin värin.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Voit teettää salaatin vieraalla :)

4 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

No juuuuu, miksi sitä aina pitääkin juuttua jauhelihatäytteeseen lättyjen kans! Oli varmasti hyvää ja kevyempääkin broiskusta.
Jäin koukkuun Lidlin sitruunaiseen kuivamarinadiin :) Kiitos kovasti vinkistä. Sillä mennään tämä kesä kunnes koukku irtoaa :DD

Heli kirjoitti...

Voi, tuo broileri-täyte oli oikein makoisaa. Keveydestä en menisi niinkään takuuseen. Ohjeesta jäi muuten pekoni pois, jota siihen myös laitoin, kun pari siivua oli jäänyt käyttämättä :)

Jee, mahtavaa, että vinkistäni on ollut iloa. Itsekin oon ollut tosi tyytyväinen kuivamarinadin makuihin!

Laura kirjoitti...

Pitäisikin kokeilla, kuulostaa herkulliselta tuo täyte

Heli kirjoitti...

Hei Laura! Kannattaa kokeilla, olivat kyllä hyviä, vaikka itse sanonkin ;)