sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Puuha Pete kavereineen eli Onnin 4-vuotiskakku


Onni-pojan neljävuotissynttäreitä vietetään tänään ja kummitustäti oli vähän tiedustellut, että minkälaisen kakun synttärisankari tänä vuonna tahtoisi. Vaatimattomasti Onni toivoi, että mukana olisivat Puuha Peten lisäksi Anni ja kaikki työkoneet.


Sovittiin, että valmistan kakun ja ajatus kaikista työkoneista kuulosti haasteelliselta. Ihan kaikkia en kakkuun sitten laittanutkaan, olihan esimerkiksi Nosse viimevuotisessa kakussa. Annin ja Kisun änkesin Peten ja Rollen kanssa kakkukuvaan ja Hyrren, Kaivurin, Puskun sekä Vinhan kuvat laitoin kakun reunoille. Vielä jäi muutama työkone mahdollista seuraavaa Puuha Pete-synttärikakkua silmällä pitäen. Se nähdään sitten vuoden päästä!

Kakusta tuli laktoositon ja käytin täytteeseen Valion uutta kuningatar-rahkaa. Maustettu rahka antoi täytteelle sopivasti makeutta ja makua, nam. Lisäksi vadelmahilloa ja kuningatar-pakastemarjasekoitusta.

Vasta, kun katselin valmiista kakusta ottamiani kuvia, hoksasin, että toisenlainen pursotus olisi tähän sopinut paremmin. Mutta tällainen kakku tällä kertaa :)


vaalea sokerikakkupohja

vispikerma (laktoositon)
tomusokeria
maustettu kuningatar-rahka (laktoositon)
vadelmahilloa
kuningatar-pakastemarjasekoitus
kakkukuvat sokerimassasta
hopea-helmiäisraetta
sinistä väritahnaa


2 kommenttia:

Kuusamo kutsuu kirjoitti...

Kylläpäs Onni saa olla onnellinen kun on tuollainen kummitäti, joka täyttää Onnin toiveet ja tekee noin upean synttärikakun. En ihmettelisi vaikka Onni ei antaisi syödä tätä kakkua. Onnea vaan ONNILLE, joka on saanut noin komean nimenkin. Terveiset Kuusamossa, jossa lämmitellään ravintola palolla. VITSI VITSI harmi kun on paras laskettelukausi meneillään. Bistrossa oli hyvä käydä kaljoilla,kun pääsi suksilla melkein tiskille saakka.

Heli kirjoitti...

Ai te ootte jälkipaloissa käyneet lämmittelemässä ;)

Niin, mä se vain toteutin, Onnin kummitustäti Sanna kaakun tilasi. Onni oli ollut otettu kyllä, ja pikkusisko, joka oli syönyt kaikki pienemmän työkonekuvat ;)