sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Paprikainen broileripihvi


Tutustuin paprikatahnaan viime viikkoista tex mex-kakkua erikoisruokavaliota noudattavalle tehdessäni. Tahna on pirteän ja samalla mukavasti voimakkaan makuista. Päätin kokeilla sitä eilisillan päivälliselle valmistamani muuten miedon broilerin kanssa.

Pihvit onnistuivat paremmin kuin hyvin, pekoni ihanan rapeaa ja tuorejuusto antoi lisämehevyyttä kokonaisuudelle. Tarjosin lisäksi täysjyväriisiä. :)





1pkt (4kpl) broilerin fileleikkeitä (maustamaton)
2tl paprikatahnaa/leike
2tl Exquisa vuohenjuusto-tuorejuustoa/leike
mustapippuria myllystä
2 pekonisiivua/leike

Nosta fileleikkeet työlaudalle ja leikkaa niihin terävällä veitsellä varovasti vinottain viiltoja. Levitä paprikatahnaa leikkeen päälle ja viiltoihin. Rouhi hieman mustapippuria mausteeksi ja pari nokaretta vuohenjuusto-tuorejuustoa leikettä kohti.

Asettele leikkeen päälle pituussuunnassa kaksi lomittaista pekonisiivua ja käännä siivujen päät leikkeen alle. Nosta uunivuokaan. Paista leikkeita noin 30 minuuttia 225 asteessa uunin alaosassa. Laita uuni pois päältä ja anna hautua vielä riisin keiton ajan (noin 15min.).


Käyttämäni erinomainen paprikatahna.

Ei kommentteja: