sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Piparjuurikermakastike


Sopii mainiosti jauheliha- tai lindströmin pihveille. Alkuperäinen ohje Köyhät Ritarit-reseptiarkistosta.



50g voita
50g vehnäjauhoja
½pss pakastettua sipulisilppua
2rkl raastettua piparjuurta (tuubista)
5dl lihalientä (5dl vettä+lihaliemikuutio)
2dl kermaa
1rkl Dijon sinappia
suolaa
valkopippuria

Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Kypsennä kunnes väri alkaa ruskistua. Kun seos on kanelin väristä, lisää sipuli ja piparjuuri. Lisää mukaan lihaliemi koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Anna hautua muutama minuutti ja lisää sinappi ja kerma. Hauduta 10 minuuttia ja lisää etikka, suolaa ja jauhettua valkopippuria.

Ei kommentteja: