tiistai 10. marraskuuta 2009

Rosolli


Ehdoton joulunajan alkupalapöydässä meillä kotona. Ensimmäisen kerran tänä vuonna tätä saatiin jo syyskuun alussa, uuden sadon juureksista. Toistamiseen saimme maisteltavaksi isänpäivänä. Äidin rosolli on aina yhtä hyvää! :D Kuva on syksyltä.



punajuuria
porkkanoita
perunaa
suolakurkkua
sipulia
(omenaa)
suolaa

rosollinkastike:

kuohukermaa
kermaviiliä
punajuurilientä
etikkaa
suolaa
sokeria
valkopippuria


Keitä juurekset kuorineen ja kuori hieman jäähtyneinä. Kuutioi kaikki rosollin ainekset, sipuli silputaan pieneksi silpuksi. Mausta ripauksella suolaa.

Vatkaa kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kermaviili, punajuurilientä väriä antamaan ja hieman mausteita.

Ei kommentteja: