perjantai 6. marraskuuta 2009

Kyssäkaali-bataattikeitto


Kerran aiemmin olen tehnyt kyssäkaalista ruokaa. Silloin muhennosta, nyt keittoa. Ja tämäkin keitto syntyi siksi, ettei kaupasta löytynyt talvikurpitsaa, kun sitä sunnuntaina kävin etsiskelemässä! :) Pienenä säväyksenä Koskenlaskija sinihome-sulatejuustoa.



1 iso tai 2 pientä kyssäkaalta
2 pienehköä bataattia
oliiviöljyä
1½l vettä
2 kanaliemikuutiota
1tl inkivääriä
½tl jauhettua korianteria
mustapippuria
1-2rkl paahdettua sipulirouhetta
100g koskenlaskija sinihome-sulatejuustoa


Kuori ja pilko kyssäkaali sekä bataatit. Laita kattilaan oliiviöljyä ja kuullota. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot, mausteet sekä sipulirouhe. Anna hautua 20-30 minuuttia kannen alla. Sekoita tasaiseksi sosekeitoksi sauvasekoittimella. Sulate lopuksi joukkoon koskenlaskija-juusto.

Tarjoa lisäksi paahdettua täysjyväpaahtoleipää ja voita tai vaikka Schwarzwaldin kinkkua.

Ei kommentteja: