sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Avokado-katkarapu- ja tonnikala-kapriskolmiopalat


Pieniä kolmioleipäsiäkin laitoin tapaspöytään. En sentään omasta päästä, vaan ihan maistuvista aineksista, mutta omakehittelemä ohje. :D


täysjyvä- ja grahampaahtoleipää

avokadotäyte:

1 iso avokado
½ salottisipuli
1-2rkl sitruunamehua
ripaus chilijauhetta
hyppysellinen gourmetsuolaa

Muussaa avokado tahnaksi haarukalla. Lisää pieneksi silputtu salottisipuli, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita ja anna maustua kylmässä pari tuntia ennenkuin täytät leivät.

katkaraputäyte:

n. 300g isoja katkarapuja
1dl creme fraichea
2-3rkl ruohosipulisilppua
1tl dijon-sinappia
mustapippuria myllystä

Sulata katkaravut joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli. Silppua katkaravut pieneksi silpuksi ja sekoita muiden aineksien kanssa. Anna jäähtyä avokado-täytteen tapaan.

tonnikala-kapristäyte:

2prk tonnikalaa öljyssä
2rkl kapriksia
1dl kevytmajoneesia
2tl sipulijauhetta
mustapippuria myllystä

Valuta öljy tonnikaloista ja silppua kaprikset pieneksi silpuksi. Sekoita täytteen ainekset hyvin sekaisin ja anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.

Kolmioleipien täyttäminen: Käytä kahdeksaan pieneen kolmiopalaan tai neljään isompaan tonnikala-kaprisleivissä 2 täysjyväpaahtoleipäviipaletta ja yksi grahampaahtoleipäviipale. Avokado-katkarapukolmiopaloissa päinvastoin. Täytä leivät ja anna vetäytyä ainakin tunti. Leikkaa sitten vasta leipien reunat pois ja leikkaa kolmioleiviksi tai suupaloiksi.


Ei kommentteja: