sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Kesäkurpitsaa juuston ja vinegretin kera


Viime keväänä muistaakseni ostin Kirjatorilta Maittavat tapakset-kirjan, josta toteutin pikkujouluisiin tapas-tarjoiluihin kolme ruokaa. Tässä ensimmäinen. En nyt ollut ihan noin grammalleen tarkka kesäkurpitsan määrästä, sitruunamelissan jätin pois ja manchengon/mozzarellan vaihdoin kotimaiseen mustaleimaan :)

550g viipaloitua kesäkurpitsaa
6rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

175g kuutioitua, nuorta manchengoa tai mozzarella-juustoa
tuoreita sitruunamelissanlehtiä

sitruunavinegretti:

5rkl oliiviöljyä
4rkl sitruunamehua
1rkl juoksevaa hunajaa
1tl hienoksi raastettua sitruunankuorta

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pane kesäkurpitsaviipaleet paistovuokaan. Kaada oliiviöljy päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kääntele viipaleita ja paista noin puoli tuntia tai kunnes ovat kullankeltaisia. Kääntele 2-3 kertaa paiston aikana. > Pitkä paistoaika rikkoo rakenteen!

Valmista sillä välin sitruunavinegretti. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja sekä sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.

Siirrä kesäkurpitsat tarjoiluastiaan ja kaada vinegretti päälle. Sekoita viipaleita kevyesti ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Ripottele juusto juuri ennen tarjoilua ja koristele halutessasi sitruunamelissanlehdillä.

Ei kommentteja: