lauantai 14. maaliskuuta 2009

Täytetyt paprikanpuolikkaat


Ihanan punaisia paprikanpullukoita odotti ostajaansa ja pitihän ne päästää parempiin suihin :) Aateloin paprikat auralla!

3 isoa punaista paprikaa

1rs (400g) naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli tai pari pientä
2 valkosipulikynttä tai 1tl valkosipulimurskaa
4-6 herkkusientä
2tl voita
1dl puuroriisiä
2dl vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
mustapippuria
1tl timjamia
(suolaa)
¼pkt aura-juustoa
1dl juustoraastetta/hieman korppujauhoa

Pilko herkkusienet ja kuoritut sipulit. Laita jauheliha kasariin tai wokkiin ja heitä mukaan voi, sienet sekä sipulit. Paista, kunnes jauheliha on kypsynyt. Keitä samalla lihaliemessä riisi kymmenisen minuuttia, anna hautua vielä kannen alla. Sekoita ainekset, lisää mausteet ja hauduta, kunnes kaikki paistoliemi on haihtunut. Tarkista suola ja mausta murennetulla auralla.

Pese ja puolita paprikat. Poista siemenet ja kannat. Täytä paprikat jauheliha-riisitäytteellä ja ripottele halutessasi päälle vielä juustoraastetta tai korppujauhoa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Tein sittenkin niin, että puolet täytin ilman auraa ja laitoin näihin juustokuorrutteen. Loppuihin auraa ja korppujauhoa pintaan. Ihanaa, ruokaisaa, mutta kuitenkin aika kevyttä.

Ei kommentteja: