maanantai 23. maaliskuuta 2009

Feta-kesäkurpitsapossu


Tätä herkkua olen saanut ensimmäistä kertaa syödä vuonna 1992, kun äitini kanssa kävimme Kölnissä serkkuni luona vierailulla. Minä olin viettänyt kesän Münchenissä töissä ja äiti tuli elokuussa lentäen käymään ja ajoimme yhdessä silloisella poppaloorallani takaisin koto-Suomeen :) Sieltä otin ohjeen ja tätä on tehty useasti! Aivan ihanaa :)



1 possunfile
2dl vettä
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
3 valkosipulin kynttä
4rkl voita
suolaa
mustapippuria
1prk (150g) ranskankermaa
100g fetaa

Leikkaa possu ohuksi viipaleiksi ja paahda viipaleet kypsiksi kuumalla pannulla. Laita kasariin tai wokkiin vesi poreilemaan ja siirrä paahdettua possua paistopannulta toiseen hautumaan. Huuhtele ja pilko kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Lisää possujen jälkeen pannulle ja heitä perään hieman suolaa ja hetken päästä voita. Kesäkurpitsakin saa saada kunnon "paistopinnan". Silppua valkosipulit joukkoon. Lisää viimeiseen kesäkurpitsasatsiin ranskankerma ja siirrä sitten toiseen pannuun. Rouhi mustapippuria ja lopuksi kääntele sekaan feta.

Halutessasi voit tehdä haudutusosuuden myös uunissa, mutta mielestäni näin onnistuu oikein hyvin ja kaikki valmistuu samanaikaisesti. Possu ehtii kypsyä ihanan mureaksi.


Syö siltään tai täysjyväriisin kera. Varo, ettei suu pala.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vois melkein sanoo että syötiin annos puokkiin,niin hyvää oli,nam. :P
Tää sunki tekemä on kyllä niin namin näköistä että tuo veden kielelle!:)

Anonyymi kirjoitti...

No varmaan *slurps*

Tämä on yksi ehdottomia lemppareitani, onnistuu oikein hyvin ilman lihaakin. Silloin olen laittanut enemmän fetaa. :)