maanantai 16. maaliskuuta 2009

Linssimuhennosta spätzlen kera


Herkullinen linssimuhennos syntyy vihreistä linsseistä. Silloin kun ohjeen alunperin sain, siis reilut 20 vuotta sitten, on linssejä pitänyt liottaa yön yli vedessä. Nythän riittää pelkkä huuhtelu. Samalla kannattaa tarkistaa, ettei linssien seassa ole kiviä. Huuhtele linssejä useamman kerran niin, että huuhteluvesi on kirkasta. Alkuperäinen ohjeeni vihkossa on lista aineksista, mitä muhennokseen tulee. Kehittelin tähän nyt oikein ohjeen ainesmäärineen. :)





400g vihreitä linssejä
2rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
200-300g savukylkeä
pari porkkanaa
1l vettä
2rkl sokeritonta sinappia (esim. dijon)
2rkl tomaattipyreetä
1rkl viinietikkaa
2 kasvisliemikuutiota
2rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
tilkka vettä

Huuhtele linssit hyvin. Silppua sipulit ja pilko savukylki sekä porkkanat. Laita kattilaan voi ja kuullota sipuleita. Lisää sekaan savukylki- ja porkkanapalat. Anna seoksen kuumeta kunnolla, ennenkuin lisäät veden ja linssit. Anna muhia hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan. Lisää vettä hieman tarvittaessa.

Lisää mausteaineet: sinappi, tomaattipyree, viinietikka ja kasvisliemikuutiot. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan vettä ja sekoita hyvin muhennoksen joukkoon. Anna hautua vielä hetki.

Tarjoile kuumana spätzlen kera!

Ei kommentteja: