maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kurpitsakeittoa ja vuohenjuustovaahtoa

Olin suunnitellut tekeväni tämän keiton meille sunnuntailounaan alkuruoaksi, mutta lounas venähti päivälliseksi ja pääruokaa oli tulossa aimo annos, joten jätin kurpitsan suosiolla odottamaan seuraavaan päivään.

Tänään vuorossa olikin sitten kurpitsasta keittoa ja siihen päälle nopea vuohenjuustoinen vaahto. Lisäksi meillä oli vielä lauantaisia lättyaineksia, joten syötävää riitti jokaiselle.

Näin vasta jonkun ravintolan ruokalistalla vastaavanlaista nimeä kantavan alkuruoan, mutta en todellakaan tiedä, miten keitto saati vaahto on siellä tehty. Tämä on minun näkemykseni ruoasta.


kurpitsakeitto:
 
noin 1½-2kg myskikurpitsaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2rkl voita
1tl kuivattua timjamia
½tl rouhittua korianteria
mustapippuria myllystä
7dl vettä
1 kanaliemikuutio
ripaus suolaa
½-1tl sokeria
 
Kuori ja kuutioi kurpitsa sekä sipulit. Anna voin sulaa kattilassa ja kuullota aineksia hetki. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja lisää kanaliemikuutio. Anna kiehua poreillen, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta sileäksi keitoksi ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Sokeri pyöristää maun.
 
Sekoitin vaahtoa keiton sekaan hieman, ettei keitto
olisi niin virallisen näköistä.
vuohenjuustovaahto:
 
1dl kuohukermaa
1rs (140g) vuohenjuusto-tuorejuustoa
 
Vatkaa kuohukerma löysähköksi vaahdoksi ja yhdistä siihen pehmeä vuohenjuusto-tuorejuusto. Tarjoa kurpitsakeiton kera.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Virallisen näköinen annos on mielestäni parempi. Toisessa otoksessa on sorpostuksen tuntua.

Heli kirjoitti...

Kiits :) No myönnetään, mutta oispa sen hienomminkin voinut asetella tms.