Kalan kaveriksi tein muhennettua perunaa sekä ylikypsää parsakaalta. Valitettavasti keitin parsakaalin liian aikaisin ja siitä tuli ikävästi ylikypsää. Muhennettu peruna sai muhia ja oli namia. Ehkä kosteampaa joku toinen kerta.
Kalafileet leikkasin kolmeen osaan ja paistoin voissa. Kala paistetaan nahkoineen ja ensin nahkapuoli kuumaa pannua vasten. Mausteina mustapippuria ja suolaa. Sitruunaa pöytään sitä haluaville.
muhennettu peruna
noin 1kg puikulaperunaa
50g voita
1½prk (3dl) kuohukermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
3tl kapriksia
3tl kaprislientä
(vettä tarvittaessa)
½ ruukkua tilliä
Kuori ja kuutioi perunat. Sulata voi pannulla ja kaada perunat pannulle. Kuullota perunoita miedolla lämmöllä, kunnes alkavat kypsyä. Lisää kerma, mausteet, kaprikset ja kaprisliemi. Anna perunoiden hautua kannen alla kypsiksi miedolla lämmöllä. Lisää hieman vettä, jos paistos uhkaa kuivettua. Lopuksi silppua sekaan tilliä.
2 kommenttia:
Mitenkäs, oliko pöydässä myös sitruunaPIPPURIA?
Ei :) Ihan sitruunamehua vaan.
Lähetä kommentti