lauantai 22. lokakuuta 2011

Lohikeitto

Lopusta lohifileestä tuli makoisa lohisoppa, kun ensi söimme hiillostettuja lohiperhosia. Poistin nahkan ja leikkasin kalan kuutioiksi.

Omasta perinteisestä kalakeitosta poiketen lisäsin lohikeittoon myös porkkanaa ja yrttikuution. En nimittäin pidä ollenkaan kalaliemikuution mausta, fondia voisi joskus kokeilla. Maustepippurin sijaan laitoin valkopippuria.

Hyvin maistui ruisleivän kanssa tämä keitto.


1½l vettä
1 iso sipuli kuutioina
2 porkkanaa
5-6 keskikokoista perunaa (esim. siikli)
1 yrttiliemikuutio (persilja-timjami)
ripaus valkopippuria
500g lohta kuutioituna
2-3dl täysmaitoa
(nokare voita)
tuoretta tilliä
suolaa
Laita vesi kattilaan. Lisää kiehuvaan veteen pilkotut porkkanat ja sipuli. Anna kiehua hetki. Lisää kuutioidut perunat sekä yrttiliemikuutio ja valkopippuri. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Lisää lohikuutiot, maito, halutessasi nokare voita sekä silputtua tuoretta tilliä. Mausta suolalla.

Ei kommentteja: