torstai 6. tammikuuta 2011

Punasipuli-juustopiiraat


Loppiaisen kahvipöytään tein jo reilu vuosi sitten poimimani ohjeen. Silloin Koti ja keittiö-lehden 9/2009 välissä tuli lehden ja Valion yhteistyönä tekemä Juusto&Viini-opas, josta nappasin pari ohjetta. Tässä siis nistä toinen (missähän se toinen onkaan...) Mmmm...miten herkullisia piiraita ohjeesta tulikaan!



Koska kyseessä oli Valion ohje, niin juusto oli Valio Ritaria. Minulla sattui olemaan pari sataa grammaa manchengoa, niin käytin sen.




pohja:

2½dl vehnäjauhoja
50g manchengo-juustoa
125g voita
3rkl maitoa

täyte:

3-4 punasipulia
3rkl öljyä
1½rkl siirappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 munaa
2dl kuohukermaa
150g manchengo-juustoa
n. 2rkl tuoretta timjamia hienonnettuna (laitoin 1tl yrttisekoitusta)

Raasta juusto. Nypi jauhot, juustoraaste ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään (laitoin jo tässä vaiheessa silikonisiin muffinivuokiin ja sitten kylmään yön yli).

Kuori ja lohko sipulit. Laita sipulit uunivuokaan ja sivele ne öljyllä ja siirapilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Painele taikina voideltuihin pieniin piirasvuokiin tai muffinipellin syvennyksiin. Pistele pohjat haarukalla ja esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita munat ja kerma. Raasta juusto ja lisää muna-kermaseokseen. Mausta timjamilla (yrttisekoituksella). Jaa täyte piirasvuokiin ja painele päälle sipulit. Paista uunissa 200 asteessa vielä 20-30 minuuttia.

HUOM! Ripottele valmiiden piiraiden päälle hieman timjamia koristeeksi!

Ei kommentteja: