torstai 22. heinäkuuta 2010

Yrttiset broileri-pekonipihvit, tomaattituorepasta ja tomaatti-kermakastike


Idean näihin broileripohveihin sain viikko sitten TV1:llä alkaneesta Keittokirjalle kyytiä-ruokaohjelmasta, jossa Nigel Slater kokkaa herkullisia ruokia viikon jokaiselle päivälle.

Pihveistä tuli herkullisia, maultaan mielestäni hieman maukkaan makkaranmakuisia :) Johtui varmaankin mausteista ja pekonista. Taikina on tosi pehmeää, mutta hieman käsiä kostuttamalla saat kämmenellä muotoiltua pihvin muotoa ja nostettua sen pannulle paistumaan.



1 grahampaahtoleipäpala
½ ruukkua persiljaa
kourallinen sitruunamelissaa
2-3 oksaa basilikaa
1 valkosipulinkynsi
2pkt (600g) maustamattomia broilerifilesuikaleita tai broilerin jauhelihaa
1pkt (n. 140g) pekonia
2 kananmunaa
½tl mustapippuria myllystä
ripaus sormisuolaa

Laita paahtoleipäpala, yrtit sekä valkosipulinkynsi silppuriin ja jauha hienoksi. Tee samoin filesuikaleille. Viipaloi pekoni ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset kananmunien kanssa mustapippurilla ja suolalla maustettuna hyvin sekaisin. Anna vetäytyä hetki.

Laita pannulle rypsiöljyä kuumenemaan. Kostuta kädet ja nosta taikinasta pihvit pannulle paistumaan. Paista molemmin puolin kauniin ruskea pinta. Nosta vielä uunipannulle ja loppupaista uunin keskitasolla 150 asteessa sillä aikaa, kun teet lisäkkeeksi pastan ja kastikkeen.


Pihvit pannulla. Oikeassa alareunassa kääntämätön pihvi, josta näkee, millaista taikina on raakana.

Ei kommentteja: