sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Raparperimarinoidut possuvartaat ja pähkinäriisi


No niin, nyt tulee postaus perjantaina grillatuista vartaista, jotka marinoituivat puolitoista vuorokautta itämaisittain maustetussa raparperimarinadissa. Lisää kuva

Uusin tuttavuus maustemaailmasta oli tähtianis, joka teki marinadista aluksi kivan lakritsinmakuisen :) Eri maut sulautuivat hyvin yhteen ja maustoivat lihan mureaksi.

Lopputuloksesta tuli herkullinen eikä ruoka kokonaisuudessaan ollut suuritöinen. Lisäkkeestä halusin sopivan neutraalin, mutta kuitenkin jotain muuta kuin tavallisen basmatiriisin. Siksi paahdoinkin rouhittua hasselpähkinää ja sekoitin sen riisin joukkoon voinokareen kera. Ehkä kuitenkin tilkka kookoskermaa olisi ollut parempi vaihtoehto voin sijaan. Ensi kerralla sitten olen taas yhtä asiaa viisaampi :)

Possuvartaiden ohje löytyi tämän kesän Anna-lehdestä, mistä vanilja-raparperipiirakkakin on alkujaan.


700g possun pihvifilettä

raparperimarinadi:

2dl pilkottuja raparperinpaloja
3rkl ruokokidesokeria
3rkl vettä
1 paloiteltu sitruunaruoho
muutama viipale tuoretta inkivääriä
3 tähtianista
½dl makeaa soijakastiketta
2rkl rypsiöljyä

Keitä marinadin aineksia kattilassa viitisen minuuttia. Anna marinadin jäähtyä kunnolla.

Leikka pihvifile reiluiksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita lihapalat paksuun muovipussiin marinadin kanssa. Sulje pussi hyvin ja hiero marinadia kauttaaltaan lihoihin. Anna maustua vähintään yön yli marinadissa.

Jos käytät puisia grillitikkuja, muista liottaa niitä vedessä ennenkuin laitat lihat vartaisiin. Paista kuumassa grillissä joka puolelta usein käännellen kypsiksi. Voin valella vartaita lopulla marinadilla.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Olinkin ajatellut, että jaksatkohan edes pleipoa tai laittaa ruokaa paahtavalla helteellä. Mutta tokihan sinä sen jaksat tehdä. Herkulliselta näyttää jälleen kerran.

Heli kirjoitti...

No, mietin kyllä itekin monta kertaa, että kokkaanko vai enkö. Syödä kuitenkin jotain täytyy :)

Ja pleivoinhan mä vähän kanssa. Lauantaiksi esim. brita-kakun, joka meinasi liukua syliin, kun lähdin sitä kuljettamaan... Onneksi hätä keinot keksii ja on olemassa kulmikas irtokehikko, niin sain kuin sainkin kaakun perille.