perjantai 25. kesäkuuta 2010

Spundekäs


Kohta kolme vuotta sitten vierailimme silloisella Saksan automatkallamme ystäväni Anjan luona ja paikallisessa ravitsemusliikkeessä tarjoiltiin naposteltavana tällaista dippiä suolaisten brezeleiden kanssa.

Marions Kochbuchin mukaan, mistä reseptin otin, spundekäs on Mainzista alunperin, mutta tarjoillaan Rheinhessenin ja Rheingaun alueilla. Siellä Rheinhessenissä mekin tätä ensimmäisen kerran dippailimme :)

Juhannusaattoillan naposteltavaksi tein spundekäsiä, mutta ähkyn takia laitoinkin dipattavan vasta juhannuspäivän kahvipöytään tarjolle.



100g maustamatonta tuorejuustoa
100g maitorahkaa
1dl kermaa
½ sipuli (laitoin nipun ruohosipulia)
1 valkosipulinkynsi
2tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Vaahdota ensin tuorejuusto, maitorahka ja kerma sileäksi kiiltäväksi massaksi. Sekoita silputut sipulit sekä mausteet hyvin joukkoon ja anna maustua kylmässä vähintään kolme tuntia.

Tarjoa dipattavaa tahnaa suolaisen brezeleiden kanssa. Sopii myös kasvisten (esim. retiisien tai kukkakaalin) dippaukseen
.

Ei kommentteja: