perjantai 25. joulukuuta 2009

Mausteinen glögikakku


Tällä mausteisella hyytelökakulla sekä suklaa-pistaasikakulla meillä herkutellaan joulupäivänä! Ja luonnollisesti kahvipöydässä on myös joulutorttuja ja jouluisia pikkuleipiä.

Tästä kakusta oli niin paljon puhetta ennen joulua töissä, niin olihan se tehtävä :) Ohje Pirkan, jota mielivaltaisesti muokkasin.. Tein kiilteen valmiista glögijuomasta, kuka ties hailakkaasta lopputuloksesta piittaamatta (ei jäänyt hailakkaaksi) :) Koristelin lempparinamuillani eli Ferreron Raffaelloilla.

Oi, kun herkullista!!! :D




pohja

160g piparkakkuja
80g voita

täyte

6 liivatelehteä
2tlk (á 2dl) vispikermaa
2rs (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu

pinnalle
3 liivatelehteä
2dl glögiä

koristeeksi

esim. kanelitankoja
tai
Ferreron Raffaelloja

Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluusti vaikka yön yli.

Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna glögi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet joukkoon ja anna jäähtyä. Lusikoi glögihyytelölientä hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Kaada loppu hyytelöliemi päälle. Hyydytä kylmässä pari tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kakku oli hyvää!

heli kirjoitti...

Niin olikin ;)