sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Bataattikeittoa, pekonia ja salottisipulia


Mietintämyssyä kiristeli, kun mietin, mitä alkukeittoa laittaisin sunnuntailounaallemme. Sikso miehensä kera oli meillä pitkästä aikaa ruokavieraana. Päädyin kehittelemään makoisan bataattikeiton, jonka kanssa tarjosin rapeaa pekonia ja salottisipulisilppua.





1pkt (150g) pekonikuutiota
2 valkosipulinkynttä
3 keskikokoista bataattia
8dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
1½tl rouhittuja korianterinsiemeniä
1rkl seesamiöljyä
2rkl creme fraichea
(savusuolaa)
***
paistetut pekonikuutiot
½-1 silputtu salottisipuli

Aloita kuullottamalla pekonikuutiot ja kokonaiset (kuoritut) valkosipulinkynnet kattilassa. Nosta rapeaksi paistuneet pekonikuutiot talouspaperin päälle.

Lisää kattilaan valkosipulin joukkoon kuutioidut bataatit. Pyörittele bataattikuutioita muutama minuutti ja lisää sitten vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä. Soseuta keitto ja viimeistele seesamiöljyllä sekä parilla nokareella ranskankermaa. Tarkista suola.

Silppua salottisipuli pieneksi kuutioksi. Annostele keitto ja ripottele päälle pekonikuutioita sekä salottisilppua. Tarjoa heti.

HUOM! Jos keitto joutuu odottamaan vieraita, sitä kannattaa hieman jatkaa vedellä (max 2dl). Tähän sopii tosi hyvin suolainen tanskalainen Tulip Majesty-pekonikuutio, koska bataattikeitto on hieman makeaa.

Ei kommentteja: