tiistai 23. joulukuuta 2008

Vadelmainen valkosuklaa-daimkakku

Tämän jouluisen kakkusen myötä toivotan blogini lukijoille oikein

Hyvää ja Rentouttavaa Joulua

Joulun toinenkin kakku on hyytelökakku, jota moni bloggaaja näyttää tehneen ja hyväksi kehuneen. Koska itsenäisyyspäivän kakusta jäi pakastevadelmia enkä saanut niistä soppaa aikaiseksi uuniriisipuuronkaan kaveriksi, laitoin nekin kakkuun mukaan. Lisäksi daim on kausimaku forest fruit ja pohjaan käytin Dominon Juhlalajitelman täytepipari-keksejä. Ohjetta lainailtu Suklaasiskolta, joka oli laittanut mukaan pakastevadelmia, mutta alkuperäinen ohje lienee Hellapoliisilta.


Hellapoliisin ohjetta mukaellen:

pohja:

175g Domino Juhlalajitelman täytepiparia
60g voita

täyte:

2½dl kermaa
1 levy (130g) valkosuklaata
1prk maitorahkaa
½dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2rkl sitruunamehua
1½ Daim Forest Fruit murustettuna
pakastevadelmia

Murskaa täytekeksit muruiksi vahvassa muovipussissa. Sekoita pussissa keksimurut ja sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Murskaa samalla tavalla kuin keksit myös daim-levyt.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa ja daim-murut.

Sulata liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun ja anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada 1/3 täytettä vuokaan murupohjan päälle, ripottele pakastevadelmia, sitten taas kerros 1/3 täyteseosta, vadelmia ja päällimmäiseksi loppu täytekerros. Näin kakku ei värjäänny kokonaan vaaleanpunaiseksi ja marjat jäävät kakkuun sattumiksi. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Irrota hyytelökakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele esim. lopulla murustetulla daimilla ja vadelmilla.

2 kommenttia:

Rouva V kirjoitti...

Rauhallista Joulua teille =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, oli oikein mukava, rauhallinen ja ruokaisa joulu :) Nyt takaisin sorvin ääreen..