keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Jambalaya

Jotain riisi-broileri/katkarapu-ruokaa teki mieli ja niinpä yhdistin ne kaikki valmistamalla meille jambalayaa. Tähänhän tulisi oikeasti kait kurkumaa, mutta korvasin sen currylla, jossa sitä on yhtenä ainesosana.. Mausteisen makkaran tai kinkun sijaan laitoin salamia.


Ruokamaailman ohjetta mukaellen

50g salamia
300g broilerin filesuikaleita
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
½-1tl currya
½tl chilirouhetta
2dl basmatiriisiä
4-5dl vettä
(1 kasvisliemikuutio)
200g katkarapuja
1pss (200g) pakasteherneitä
1tl basilikaa
1tl timjamia

Paahda salamisuikaleita ensin kattilassa hieman, että rasvaa alkaa irtoamaan. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne.

Sekoita joukkoon suikaloitu paprika ja sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet sekä curry.

Lisää riisi ja kääntele, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Kaada joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio (HUOM! Jos käytät marinoituja filesuikaleita, ei liemikuutiota välttämättä tarvitse). Anna seoksen kiehahtaa ja peitä sitten kannella ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Lisää vielä katkaravut sekä herneet. Mausta seos yrteillä ja kuumenna seos höyryävän kuumaksi samalla sekoittaen.

Ei kommentteja: