torstai 14. helmikuuta 2013

Sydämelliset maitosuklaapalat

Tein ystävänpäiväherkuiksi töihin, ystäville, sukulaisille, naapureille ja tietenkin kotiinkin sydämelliset maitosuklaiset herkkupalat. Vaikka annos oli kohtuullinen, se oli niin riittoisa, että maistiaisia sai moni suu :) Töissä nämä saivat nimekseen Helin herkkuhötöt!

Ajatus näihin herkkupaloihin lähti Fazerin maitosuklaasta ja suklaamoussesta. Jätin näistä kananmunan pois ja laitoin tilalle liivatetta, että palat varmasti pysyvät kasassa. Muut herkkupalojen osaset kerääntyivät mieleen ja näin mieleinen lopputulos syntyi.

Helppo, kiva ja ihan näyttäväkin tarjottava. Ja sain paloista siistit, kun oikein panostin leikkausjälkeen. Huuhtelin veitsen kuumalla vedellä ja kuivasin, näin tein jokaisen leikkauksen jälkeen. Näin sain siistit ja tasaiset palaset.


200g vaaleita kransseja (vaniljaisia murokeksejä)
100g voita sulatettuna
250g maitosuklaata
4dl kermaa
2 liivatelehteä
1rkl vettä
2rkl tomusokeria
1prk karamellisoitua maitotiivistettä
100g suolapähkinöitä rouhittuna
sydämenmuotoisia vaahtokarkkeja
(syötävää kimaletta)
 
Murskaa keksit ja sekoita sekaan sulatettu voi. Kelmuta neliskanttinen esim. irtopohjavuoka (minulla oli muoviastia, johon oli viimesyksyiset pakasteravut aikoinaan pakattu). Painele keksiseos tiiviisti pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.
 
Laita reilu desi kermaa teflonkattilaan tai vaihtoehtoisesti teräskulhoon vesihauteen päälle ja pilko suklaa joukkoon sulamaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kun suklaa on sulanut kerman joukkoon, nosta liedeltä ja jätä jäähtymään hieman. Rouhi suolapähkinät.
 
Vaahdota loppu kerma tomusokerin kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Kuumenna ruokalusikallinen vettä ja sulata liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Sekoita vatkaimella sulatettu suklaa kermavaahtoon ja sen jälkeen vielä hieman jäähtynyt liivateliemi.

Ota keksipohja jääkaapista ja levitä sille ensin karamellisoitu maitotiiviste. Ripottele päälle suolapähkinärouhe. Kaada sitten maitosuklaavaahtomassa varovasti päälle ja tasoita tarvittaessa (minulla massa oli löysää tässä vaiheessa). Painele maitosuklaamassaan vaahtokarkit siten, että saat leikattua mieleisesi palat. Laita astia kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään.
 
Kun maitosuklaavaahto on hyytynyt, ripottele päälle halutessasi kimalletta. Irrota irtopohjavuoasta tai nosta varovasti astiasta ja leikkaa haluamiisi paloihin. Voit tehdä herkkupaloista leivoksia laittamalla ne pieniin kakkupapereihin. Tarjolle voit laittaa vielä lisää vaahtokarkkeja.
 


2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Hyvää oli, sanoo hän, jolle käytiin ovenraosta tarjoamassa maistiaiset. p.s. olin tuolloin flunssaisena kotona :-D

Heli kirjoitti...

Niin olit! Oiskos ilmassa leijunut tuolloin lunssapastilleja, jotka sitten itivät aikansa ja sain tämän *piip* taudin... No ei vainkaan, mistä lie ne pastillit lennelleet.

Mutta hyvä, että maistui. Mulle ei maistu mikään miltään enkä haistakaan mitään. Kiva.