sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Saksalainen juustokakku (dt. Käsekuchen)

Kakku on siitä erikoinen juustokakku, ettei se sisällä juustoa ollenkaan. Alunperin olen saanut reseptin 1980-luvulla au pair-perheeni äidiltä.

Olimme menossa kotikotiini talvilomalle ja päätin viedä tuliaisina pienen kakkusen. Arvelin, että pienempikin kakku riittää, kun kotona sitä syömistä kuitenkin on yllinkyllin ja tämä kakku on kuitenkin aika täyttävää syötävää. Puolitin täytteen määrän, pohjataikinan määrät ovat alkuperäiset.

Reseptiin kuuluu, että täytteessä käytetään vaniljavanukasjauhetta. Jauheen voi korvata kuitenkin vaikka perunajauholla ja vaniljasokerilla. Luulen, että yksi kananmuna tähän annokseen vaniljasokerin kanssa korvaa pottujauhonkin. En ole tosin kokeillut.

Saksalaista juustokakkua tarjoillaan ihan siltään, mutta olin sulattanut jo kotona pannukakkua varten valmiiksi mansikkasurvosta, joten otin sen mukaan ja syötiin sitten tämän kakun kanssa.


pohja:
 
45g voita
45g sokeria
110g vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1 kananmuna
 
täyte:
 
500g maitorahkaa
ripaus suolaa
2rkl sitruunanmehua
125g sokeria
2 kananmunaa
½pss vaniljavanukasjauhetta (2rkl perunajauhoa+2tl vaniljasokeria)
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna ja kuivat aineet. Painele irtopohjavuoan (22cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita täyteainekset hyvin sekaisin ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pohjataikinan reunat. Paista uunin alatasolla reilu tunti 175 asteessa. Mikäli pinta alkaa tummua, laske lämpötila 150 asteeseen.

Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten vielä kylmässä ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: