lauantai 1. joulukuuta 2012

Jauhelihapitataskut

Tämän lauantain iltapalaksi tein jauhelihatäytteen pitaleipiin ja pelkän ranskankerman sijaan feta-kastiketta. Näitä pitataskuja olen kokeillut aiemminkin ja koska niitä on käsin helpompi syödä kuin kokonaista pitaleipää, puolitinkin kaikki leipäset heti, kun niitä olin leivänpaahtimessa paahtanut. Nyt onkin sitten sormenpäät kuivat ja tunnottomat :)

Ostin taannoin Santa Marian Mexican Pita-leipäsiä. Mukavan ohuita, mutteivät kuitenkaan hajonneet ennen syömistä. Leivissä oli hieman myös makua toisin kuin tavallisissa pitaleivissä.

Meillä täytettä jäi tähteeksi, mutta voihan lopun laittaa vaikka munakkaan väliin tai tehdä lämpimät voileivät.


700g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa
gyros-mausteseosta (mustapippuria, paprikaa, valkosipulia, tomaattia, oreganoa, basilikaa, muskottia, persiljaa, meiramia ja sipulia)
4 tomaattia
 
feta-kastike:
 
1prk (200g) ranskankermaa
1pkt (200g) feta-juustoa
 
lisäksi:
 
kurkkua kuutioituna
(rapeaa salaattia)
pita-leipiä (esim. Santa Maria Mexican Pita)
 
Paahda jauhelihaa pannulla ja mausta mieleisin maustein. Lisää myös suola. Kuori ja silppua sipulit sekä valkosipulinkynnet. Lisää sipulisilppu paistokseen. Poista tomaateista kannat ja kuutioi tomaatit.

Murenna feta-juusto ja sekoita se hyvin ranskankerman sekaan. Kuutoi kurkkua.

Paahda pita-leivät leivänpaahtimessa ja puolita kuumina. Tarjoa heti.

Ei kommentteja: