perjantai 28. syyskuuta 2012

Suklaa-vadelmamuffinssit

Synttäripäivänäni tarjosin uusille työkavereilleni näitä muffinsseja. :)
 
Olin moneen otteeseen kerrannut, että minulla varmasti on kaikki tarvittavat ainekset, joilla valmistaisin muffinssit. No, juuri leivonnan aloittaessani hoksasin, että vehnäjauhot ovat ihan finaalissa. Miten voikin käydä niin?! Sitä vain olettaa, että jauhoja on aina, mutta nyt oli käydä vanhanaikaisesti. Laitoin sitten osan jauhoista täysjyvävehnää, tulipahan jotain terveellistäkin näihin leivonnaisiin ;)
 
Maistoin paiston jälkeen yhden ja hyvin murenevaista oli. Muffinssien kannattaa "tekeytyä" ehdottomasti seuraavaan päivään. Silloinkin ne ovat murentuvia, mutta silti hieman kosteita. Päällyksen tein Angry birds-kakusta ylijääneestä marenkikreemistä ja tuorejuustosta. Annos tuorejuustokreemiä (200g tuorejuustoa, 100g voita ja ½-1pkt tomusokeria) ajaa varmasti saman asian.
 
Näihin muffinsseihin otin reseptin Dagens Muffins-sivustolta. Muokkasin ohjetta mieleisekseni ja tein kaksinkertaisen annoksen. Ohjeen annoksesta tulee noin 12 muffinssia.
 

150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
5rkl kaakaojauhetta
1rkl leivinjauhetta
1½tl vaniljasokeria
1prk (2dl) kermaa
100g rouhittua tumaa suklaata (jätä isoksi rouheeksi)
2dl pakastevadelmia
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sekoita vaahtoseoksen joukkoon. Lisää vielä kerma. Sekoita viimeiseksi joukkoon isoksi rouheeksi paloiteltu suklaa.

Voitele muffinssivuoka tai aseta paperiset muffinssivuoat pellille. Jaa taikinaa vuokiin noin 2/3 vuoan vetoisuudesta ja painele vadelmia taikinan sisään. Peitä vadelmat taikinalla. Paista noin 25-30 minuuttia 175 asteisen uunin keskitasolla.

Kuorruta mieleiseksi tai ripota päälle tomusokeria.
 
Työkaverini Päivi otti oikein lähikuvan :)
 



Ei kommentteja: