keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Omenapiirakka

Mitä isosikso edellä, sitä minä perässä. Tai toisinpäin. Tällä kertaa sikso ehti ensin ja ohje kuulosti niin helpolta ja nopealta, että piirakan jaksoi leipoa arkipäivänäkin pitkä työpäivän jälkeen iltakahville.

Nappasin reseptin siis siskoni Hyvää ruokahalua-blogista ja hän oli napannut Ulla Svenskin reseptin Elämä makeaksi-blogista. Näin ne reseptit kulkee blogista toiseen ;)

Tällä kertaa en yhtään poikennut ohjeesta. Hyvää tuli, semmoinen mehevän maukas piirakka. Luulin aluksi, että se on vielä keskeltä raaka, kun aloimme kahvitella, mutta piirakka oli vielä sen verran lämmin, että leikatessa "hytkyi".

Meilläkin on kotipuolesta omenoita, mutta en raaskinut niitä piirakkaan laittaa, vaan käytin anopilta saatuja omenoita, jotka soveltuivat oikein hyvin tähän piirakkaan. Ja niitä oli enemmän, mistä laittaa. Mies roudasi eilen laatikollisen.

Tarjosin piirakan kanssa mascarpone-kermavaahtoa, jonka tein puolikkaasta mascarpone-purkista ja desistä kermaa. Lisäsin joukkoon hitusen jauhettua vaniljaa sekä tomusokeria. Ihanan paksu vaahto hieman suli lämpimän piirakan päällä, nam!



200g huoneenlämpöistä voita
1½dl sokeria
2 kananmunaa
1prk valkosuklaa-limettirahkaa
3½dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
½tl kardemummaa
½tl ruokasoodaa
½tl leivinjauhetta
5-6 keskikokoista kotimaista omenaa
1-2tl kanelia
½dl sokeria
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
 
Lisää puolet kuivista aineista sekä puolet rahkasta. Sekoita. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi.
Piirakka näyttää kuvassa virheellisesti "palaneelta".
Ei kuitenkaan ole palanutta.
Taustalla näkyy häivähdys ternijuustosta, jota myös
paistoin tänään :)
Levitä taikina piirakkavuokaan ja lohko omenat päälle. Ota omenoista kannat ja siemenkodat ensin pois. Ripottele päälle kanelia ja sokeria reilusti.
 
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
 



Ei kommentteja: