lauantai 2. kesäkuuta 2012

Paahtopaisti-pastasalaatti

Onnea kaikille valmistujais- ja muita juhliansa viettäville!

Tällaista salaattia tein uuden ylioppilaan tänään vietettäviin juhliin. Lisäksi tarjoiluun meni pippurisia lihapullia.

Paahtopaistin paistaminen on helppoa. Lisäksi paistipalat pitää kuitenkin marinoida ja marinadin tein ylioppilaan äidiltä saamani Pirkka-linkin mukaan. Salaattiosuudessa sitten sävelsin hieman.

Tein paahtopaistista runsaat ruusukkeet salaattiin. Paistin voi toki myös suikaloida, mutta silloin suikaleet peittävät salaatin muita aineksia mielestäni liikaa. Lopun lihan voi tarjota ohessa, jos joku vielä erikseen haluaa ottaa.


paahtopaistin marinointi:
1kg paistettua paahtopaistia
1 punasipuli
1dl punaviiniä
1dl vettä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
½dl mustaherukkahyytelöä tai -hilloa
1 appelsiini
Silppua sipuli (ei tarvitse silputa aivan pieneksi silpuksi) ja lisää kattilaan viinin, veden ja mustapippurin kanssa. Keitä noin 10 minuuttia.
Pese appelsiini ja raasta kuoresta pitkiä suikaleita. Purista appelsiinista mehu ja lisää se suolan sekä mustaherukkahyytelön tai -hillon kanssa marinadiin. Kiehauta ja sitten siivilöi marinadi. Lisää appelsiininkuoriraaste ja jäähdytä.
Leikkaa paahtopaisti ohuiksi siivuiksi ja marinoi joko muovipussissa tai reunallisessa astiassa marinadin kanssa vähintään kaksi tuntia.
pastan marinadi:
2rkl oliiviöljyä
2rkl appelsiinimehua
½tl dijonsinappia
½tl viinietikkaa
½tl timjamia
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

5dl keitettyä värikästä rusettipastaa
pastan marinadia
nippu vihreää parsaa
rasia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
½ nippua rucolaa
muutama varrellinen kapris
mustapippuria myllystä
ripaus sormisuolaa

pastasalaatin kastike:
½dl appelsiinimehua
1tl viinietikkaa
2rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa

Esivalmistele salaattia keittämällä pastaa, kuorimalla ja keittämällä parsat. Parsat kannattaa vielä laittaa jääveteen, jotta pysyvät napakoina.
Koko salaatti levittämällä ensin marinoitu pasta tarjoiluvadin pohjalle. Taittele sitten marinoidusta paahtopaistista ruusukkeita (taita siivu ja kiepauta rullalle) ja asettele pystyyn pastan sekaan. Lisää pilkotut parsat (kukinnot päällimmäiseksi) sekä kirsikkatomaatit. Päällimmäiseksi rucolaa ja muutama varrellinen kapris. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja heitä ripaus sormisuolaa. Pirskota salaatin päälle vielä viimeiseksi kastiketta.


Ei kommentteja: