lauantai 17. huhtikuuta 2010

Savulohipasta


Nopea pastaruoka niin arkeen kuin juhlaankin. Pieni annos toimisi hyvin myös lämpimänä alkupalana.




1 kourallinen lumaconi- tai pipe rigate-pastaa/ruokailija
runsaasti vettä keittämiseen + suolaa
50g kylmäsavulohta/ruokailija
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1rkl voita
1dl pastan keitinvettä
1dl kermaa
viherpippuria
(suolaa)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolavedessä. Viipaloi kylmäsavulohi ja silppua salottisipuli sekä valkosipulinkynsi.

Kun pasta on valmista, valuta siivilässä, mutta ota hieman keitinlientä talteen. Sulata voi ja kuullota sipuleita voissa. Lisää joukkoon puolet kylmäsavulohesta ja sekoita. Lisää sitten nesteet ja lopuksi viherpippuria. Maista kastiketta, johon ei tarvinne lisätä suolaa, mutta lisää ripaus, jos siltä tuntuu.

Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen, kääntele niin, että kastiketta menee simpukkapastan sisään, ja nosta annos lautaselle. Ripottele päälle loput lohesta.

VINKKI! Jos et halua käyttää valkosipulinkynttä kastikkeessa, halkaise kynsi ja hieno makua kuivaan pannuun, ennenkuin teet kastikkeen.


Ei kommentteja: