keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Mantelinen kuningatartorttu (gluteeniton)


Kesä ja marjat, nyt vuorossa vadelma ja mustikka, jotka on yhdistämällä nostettu ylimysluokkaan. No sinne toki kuuluvatkin, ja suuhun tietenkin! :) Torttupohjassa korvasin vehnäjauhon mantelijauheella, joten torttu on gluteeniton.




2 kananmunaa
vajaa 1dl sokeria
2dl mantelijauhetta
½dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
juoksevaa oivariinia
mantelirouhetta/-lastuja

vispikermaa
kuningatarhilloa
tuoreita vadelmia
tuoreita (pensas)mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti, mutta kuitenkin hyvin, kuivat aineet sekaan. Paista voidellussa ja esim. mantelirouheella "jauhotetussa" torttuvuoassa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kumoa torttupohja tarjoiluvadille.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Levitä torttupohjalle hieman kuningatarhilloa ja muutamia tuoremarjoja. Hunnuta vispikermalla ja koristele komeus tuoreilla marjoilla.



2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Voi kun tätä saisi pian lisää. oli niin herkkua!

heli kirjoitti...

No, onneksi ostin sen valmiin torttupohjan ;)