maanantai 16. helmikuuta 2009

Suklaamousse-mustaherukkakakku


Olimme työporukan tyttöjen kanssa katsastamassa Teemun perheen uutta kotia ja viettämässä ystävänpäivää. Kyllä passaa elellä ja olella, ihana koti! :) Kiitos ihanista tarjoiluista!

Talon emännän loihtimien herkkujen lisäksi veimme tekemäni kakun mennessämme, koska jotain tällaista oli ystävämme kesällä maistellut ja makuihin ihastunut :)



200g digestive-keksejä
75g voita

3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
200g tummaa suklaata
½dl vadelmamehutiivistettä
4 liivatelehteä
2 kananmunan valkuaista

1dl mustaherukkahilloa

koristeeksi esim. marsipaaniruusuja ja koristeraetta



Murskaa keksit esim. vahvassa muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon hyvin. Painele keksi-voiseos sitten halkaisijaltaan 24 cm irtopohjan vuokaan, jonka pohjan olet suojannut leivinpaperilla. Laita kylmään kovettumaan.

Tee suklaamousse. Laita ensin liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto, sokeri ja kananmunan keltuaiset. Sulata suklaa ja vaahdota sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi eri kulhossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumentamaasi vadelmamehuun. Sekoita nopeasti suklaa sula kermamassaan ja sitten vielä liivate hyvin sekoittaen. Lopuksi nostele valkuaisvaahto mukaan.

Ota pohja kylmästä ja levitä mustaherukkahilloa tasaisesti pohjalle. Jätä kuitenkin reunasta noin pari senttiä hillotta. Laita moussea ensin reunoille ja täytä sitten lopulla vuoka. Tasoita pinta ja laita hyytymään kylmään ainakin neljäksi tunniksi.

2 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Nam! tätä minä vielä joskus kokeilen, oli varmasti hyvää :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Rouva Herkkusuu :) Kannattaakin kokeilla, oikeasti on tosi hyvää ja tuo mustaherukkahillo sopivasti antaa kirpeyttä suklaan vastapainoksi!