keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Raparperijäätelö

Nyt on raparperit parhaimmillaan, joten päätin tehdä sitten muiden raparperiherkkujen lisäksi myös raparperista jäätelöä.

Ensin valmistin raparperihillokkeen ja sitten jäätelöpohjan. Molempien pitää olla kunnolla jäähtyneitä ennen kuin itse jäätelön teko voi alkaa.

Kerroinkin aiemmin, että pidän enemmän vaaleasta siirapista kuin glukoosista jäätelössä. Varmaan laitoin liian vähän tähän kuitenkin tuota glukoosiakin, kun jäätelöstä tuli aavistuksen hileistä suutuntumaltaan. Kehittelyn paikka siis.


raparperihilloke:
 
500g raparperia
2dl sokeria
(kanelia maun mukaan)
 
vaniljajäätelö:
 
5dl kermaa
4 kananmunan keltuaista
½dl sokeria
½dl glukoosia
1tl rouhittua vaniljaa
 
Huuhtele ja pilko raparperit. Laita raparperin palat ja sokeri kattilaan. Keitä sen verran, että raparperit pehmenevät. Anna jäähtyä.
 
Kuumenna kerma. Vatkaa kananmunan keltuaiset, sokeri ja glukoosi vaahdoksi. Vatkaa vielä, kun samalla kaadat varovasti kerman keltuaisvaahdon sekaan. Lisää vaniljarouhe. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes seos on kastikemaista. Nosta pois liedeltä ja siirrä esim. kannuun. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten raparperihillokkeen kanssa jääkaappiin.
 
Valmista jäätelö vaniljajäätelöpohjasta koneen mukaan. Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta, mutta silloin jäätelömassaa pitää sekoitella useamman kerran jäätymisen aikana, että siihen tulee kuohkeutta.
 
Kun jäätelömassa on valmista sekoita raparperihilloketta varovasti sekaan ja jätä sinne tänne pakastusrasiassa sattumiakin. Anna jäätyä pakastusrasiassa.Ei kommentteja: