maanantai 15. lokakuuta 2012

Kantarellipiiras

Syksyiset kantarellikokkaukset odottavat vielä postaamista, mutta laitan nyt tämän viimeisimmän makusteltavaksi.

Löysin nimittäin parisen viikkoa sitten yks kaks yllättäen Lidlistä suolaliemeen säilöttyjä kantarelleja. Pitihän se purkki kokeeksi ottaa ja päätin jo silloin käyttää sienet johonkin suolaiseen piiraaseen. Tänään siihen tuli oiva tilaisuus, kun mies sai maksetun päivällisen ja sain sitten miettiä issekseni, mitä suuhuni laittaisin. Tekaisin sitten tämän piiraan.

Pohjan tein lehtitaikinasta ja sienisörsselikin valmistui alta aikayksikön. Tämä piiras on siis helppo ja nopea. Sienien lisäksi voit laittaa täytteeseen, mitä kaapista löytyy. Minulta löytyi mm. tarjouksesta ostettua creme fraichea ja salottisipulia. Tässäpä piiraan resepti.


2 levyä lehtitaikinaa sulatettuna
 
1prk säilöttyjä kantarelleja
1 iso banaanisalottisipuli
1dl kermaa
½tl kuivattua timjamia
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
1prk (200g) creme fraichea
1 kananmuna
 
Pyöritä sulaneet lehtitaikinalevyt käsin yhtenäiseksi massaksi ja painele sitten leivinpaperoidun vuoan pohjalle.

Kaada sienet siivilään ja huuhtele vedellä. Ravistele ylimääräinen vesi pois ja silppua sienet pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannu ja laita sienisilppu pannulle. Silppua pannun kuumetessa salottisipuli ja lisää sienten joukkoon. Kääntele muutaman kerran pannulla ja lisää kerma sekä mausteet. Anna keittyä miltei kasaan ja jäähdytä. Sekoita lopuksi joukkoon creme fraiche ja ihan viimeisenä kananmuna.

Kaada täyte piiraspohjalle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoamista/nauttimista.

Ei kommentteja: